Hoe kan ik aandelen kopen of verkopen?
Als je ingelogd bent, zie je op je eigen overzichtspagina rechts boven je aankoophistorie, een opdrachtformulier. Hier vul je het type aandeel in (mol/kandidaat), het type transactie (koop/verkoop), de kandidaat en het aantal in. Klik op ‘plaatsen’. In de tabel links van het formulier staat je geplaatste opdracht.
Hoe vaak worden opdrachten verwerkt?
Elke 2 minuten wordt de database bijgewerkt. Alle opdrachten ‘in verwerking’ worden dan bijgewerkt.
Hoe wordt de waarde van een aandeel bepaald?
Dat is afhankelijk van het aantal molaandelen en het aantal kandidaataandelen. Samen is dit altijd 100.
Waarom betaal ik een andere prijs dan de koers?
Je betaald altijd het gemiddelde tussen de prijs die het was en de prijs die het geworden is. Hierna wordt altijd een kleine variatie gedaan, waardoor het zo kan zijn dat dit niet klopt als je het narekend.
In welke volgorde worden de opdrachten verwerkt?
Eerst worden alle verkoopopdrachten tegelijk verwerkt. Daarna pas de aankoopopdrachten. Dit gaat allemaal tegelijk; het tijdstip van plaatsen van de opdracht (binnen de 2 minuten) geeft dus geen invloed.
Kan ik verstuurde opdrachten wijzigen of verwijderen?
Nee, dat is op dit moment (nog) niet mogelijk.
Wat is salaris en hoe wordt deze berekend?
Salaris is het bedrag wat je tijdens elke aflevering krijgt. Dit is minimaal 1% van het totale puntenaantal van de nummer 1 speler op dat moment. Je krijgt ook 0,005% extra voor elke mol aandeel dat je van de spelers hebt. Heb je dus tijdens de uitzending 100 mol aandelen van een speler (en blijft de speler in het spel tijdens de aflevering), dan krijg je (1 + (100 * 0,005) = ) 1.5% salaris, in plaats van 1%.
Wat gebeurt er als een kandidaat afvalt?
Molaandelen verliezen hun waarde, kandidaataandelen worden gemaximaliseerd. Aandelen van deze kandidaat kunnen nu enkel nog verkocht worden, niet meer gekocht.
Wat gebeurt er als een uitgevallen kandidaat terugkomt?
De handel in aandelen van deze kandidaat wordt hervat op de stand waarop hij geëindigd is voor de aflevering dat hij afviel.
Mag ik meerdere accounts aanmaken?
Nee, dit is niet toegestaan. Mocht je hierop betrapt worden, dan verlies je alle accounts en wordt je verder uitgesloten van deelname.
Wat als mijn partner/broer/zus/huisgenoot ook mee wil spelen?
Heel leuk juist! Neem even contact op met de admin (via het contactformulier), zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan met betrekking tot dubbele accounts.
Wat is de beste strategie om dit spel te winnen?
Goedkoop kopen, duur verkopen. En een flinke dosis lef, voorspellende gaven en fanatiek spel.
Kan ik altijd handelen?
Je kunt bijna altijd handelen. Er zijn 2 uur per week dat je niet kan handelen: Tussen 20:00 en 22:00 op zaterdag avond (tijdens de uitzending) worden de transacties niet verwerkt. Dit betekent dat transacties die na 19:58 geplaatst worden op zaterdag avond, pas om 22:00 verwerkt worden.